AVIÀ ESPERA SUPERAR ELS 250 PARTICIPANTS A LA VOLTA LA MARIA


El proper diumenge 19 d’octubre de 2014, el poble d’Avià torna a organitzar la seva cursa de muntanya anomenada Volta la Maria que enguany arriba a la seva 6ª edició, i la 4ª edició de la cursa infantil Mini Volta la Maria. La jornada acabarà amb la diada dels castellers de Berga a la mateixa plaça de l’Ateneu després de l’entrega de premis.

La sortida de la Volta la Maria serà a les 9:30 del matí, amb el seu recorregut habitual de 15,5 Kms. i un desnivell positiu de 650mts., que recorrerà la part nord de muntanya del municipi d’Avià i de Coforb.
És una cursa considerada de poca duresa i, per tant, apte per a qualsevol esportista mínimament preparat capaç de superar els 15,5 Kms. en menys de 3 hores.
Durant la cursa, els corredors trobaran avituallaments amb aliments sòlids i líquids, i a l’arribada, podran recuperar-se amb un bon esmorzar i begudes. A la mateixa arribada hi haurà el sorteig entre tots els participants de material esportiu, productes de la zona i dinars i sopars, com a col•laboració d’alguns restaurants de la comarca .
Com és habitual, hi haurà premis en metàl•lic per als primers a creuar l’arc d’arribada, 200 € per als primers classificats en categoria masculina i femenina, 150 € per als segons classificats i 100 € per als tercers. En categoria SUB16, igual que en la categoria local, tindran trofeu els tres primes classificats i classificades.
L’entrega de premis es realitzarà a les 12 del matí a la plaça de l’Ateneu d’Avià, el mateix lloc de la sortida i arribada de la cursa.
De la mateixa manera, es continuarà donant l’oportunitat als més petits de participar, mitjançant la celebració de la Mini Volta la Maria.
L’inici de les curses infantils, serà puntual a les 10:00h. a l’aparcament de l’Ateneu d’Avià, agrupats per categories, categoria masculina i femenina de benjamins, pre-benjamins, alevins, P5-P4 i P3 i es disputaran en un circuït marcat i tancat per a l’ocasió, variant el recorregut i les distàncies segons les categories.
El circuït estarà instal•lat al camp de davant de l’aparcament de l’Ateneu d’Avià, dissenyat de tal manera que el públic, pares i monitors vegin el seu corredor en tot moment.
La cursa està pensada per promocionar l’esport entre els més petits, i per tant, no serà cronometrada i tots els corredors tindran el mateix record i un petit esmorzar.
Es preveu una assistència superior als 200 nens i nenes provinents la majoria d’escoles de la comarca del Berguedà.
La jornada acabarà amb la diada dels Castellers de Berga. Els castells s'alçaran a la Plaça de l'Ateneu i hi participaran els Salats de Súria, els Matossers de Molins de Rei i la colla amfitriona, els Castellers de Berga. L'actuació començarà a les 12:15h., just després del lliurament de premis de la cursa de muntanya Volta la Maria, que se celebra el mateix dia. S'han coordinat els dos esdeveniments per tal que es complementin i així fer més lluïda la jornada.
Per participar a la cursa, es podran realitzar les inscripcions anticipadament abans del 16 d’octubre mitjançant la web de la cursa www.voltalamaria.cat o inscriure’s el mateix dia de la cursa 1 hora abans de la sortida.