FESTA DEL SEGAR I BATRE 2014 - AVIÀ 13 DE JULIOL DE 2014


MATÍ, a l’era de Santa Maria
>>8h. Missa a l’església de Santa Maria d’Avià.
>>9h. i durant tot el matí, a l’era de Santa Maria, demostració de segar, garbejar i batre, a càrrec de la colla de segadors d’Avià.
Al camp, esmolar, fer el mos, segar, lligar i acaballonar.· A l’era, garbejar, parar batuda, batre a potes, girar batuda, rampillar, fer paller i ventar.
Seguint la tradició dels darrers anys, cada segador portarà un aprenent que s’iniciarà en la feina o seguirà ensenyant el que tenia l’any passat.
>>10 h. esmorzar dels segadors, demostració de l’esmorzar típic que feien els segadors per poder rendir en aquesta feina tan dura. L’esmorzar era l’àpat més important i les masies guardaven els millors productes per oferir als segadors.
Al matí, venda d’esmorzars de pagès, a càrrec de les mestresses de casa d’Avià.
Presència de l’Hereu i Pubilla de Catalunya, i membres convidats del Pubillatge deCatalunya.
Durant l’estona de l’esmorzar, en Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries ens acompanyaran amb cançons i tonades típiques de les feines al camp, interpretades en directe.
>>Des de les 9h. i durant tot el matí, prop de l’era de la batuda:
· Fira de productes d’artesans de pagès; eïnes, brodats, olis i parfums, joguines i productes de la terra.
· Demostració de fer cordes i de filar llana, a càrrec de les famílies Clop i Riu iFitó-Muntada, a més de demostracions d’altres oficis relacionats amb les feines de pagès.
· XVIII Trobada de puntaires, vingudes d’arreu de la comarca. Organitza: Grup de puntaires d’Avià.
· Intercanvi de robes de patchwork i demostració. Organitza: alumnes de patchwork d’Avià.

TARDA, a la Sala polivalent de l’Ateneu i a la plaça de l’Ateneu
>>18:30 h. Concert-ball de música tradicional a càrrec de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries a la Sala polivalent de l’Ateneu d’Avià. El famós grup de música  popular de les Terres de l’Ebre, oferirà un concert de presentació del seu darrer disc i de la gira 2014, per a la celebració dels 20 anys de trajectòria dalt dels escenaris.
Venda d’entrades anticipades a l’Ajuntament d’Avià (6€) i abans de la representació a l’Ateneu d’Avià (8€), infants fins a 12 anys entrada de franc.
S’oferirà degustació del Pastís del Segador, remullat amb porrons de moscatell.
>>20:00 h. Ball amb Pep i Maria José, a la plaça de l’Ateneu.


Programa SEGAR i BATRE 2014 (PDF 7535kB)