1.006 CAMINADORS ENS HAN ACOMPANYAT EN EL 25è ANIVERSARI DE LA CAMINADA

Puntual a les 8 del matí, el Serni i la Laieta, els gegants del poble d’Avià, han donat el tret de sortida de la caminada popular d’Avià, que aquest any celebrava el seu vint-i-cinquè aniversari.

La participació a la caminada ha augmentat i ha superat les previsions de l’Ateneu d’Avià. Un total de 1.006 participants han fet la inscripció a la plaça de l’Ateneu, lloc de sortida i arribada de la caminada.

El bon temps ha respectat la previsió meteorològica, i el sol ha estat el protagonista del matí. Després de la setmana de pluges, el paisatge presentava un aspecte immillorable, i els participants han pogut gaudir dels colors que adquireix la nostra comarca en aquesta època de l’any.

La ruta es dividia en dos recorreguts, un de més curt, amb pendents suaus i una distància de 13,5 quilòmetres, i un de més llarg, amb pendents més fortes i 21,5 quilòmetres.
La ruta curta i la llarga han coincidit en el tram inicial, sortint de la plaça de l’Ateneu en direcció a l’església de Santa Maria d’Avià, i continuant cap a l’estany i antiga colònia de Graugés. L’esmorzar de la caminada ha estat als voltants de Casancots, on un bon entrepà amb testet ha ajudat els participants a completar el segon tram de la caminada, en direcció a l’església de Sant Serni de Clarà per on continuava la ruta. Arribant a la Casa Nova de Serrapinyana es dividien els dos recorreguts. La caminada curta ha seguit en direcció a Avià passant pels Arbres Blancs, i la llarga enfilava el tram de muntanya fins arribar al Molinot de Coforb.
En aquest punt es podia gaudir de les millors vistes, a l’esquerra dels caminadors, l’alta muntanya, i a la dreta, el paisatge del Baix Berguedà. Un cop a dalt, només faltava la baixada per la casa del Grau en direcció a Avià.

Aproximadament uns 100 col·laboradors han fet possible que aquesta edició de la caminada hagi estat un èxit. Els participants, a l’arribada, agraïen la bona organització i la bellesa del paisatge de l’entorn d’Avià.

L’organització espera poder mantenir el número de participants de cara a la propera edició.