11 de maig de 2013
Programa d'actes
El programa d’actes del I Simposi d'Història del Carlisme és el següent:
A les 9 del matí, a la plaça de l’Església d’Avià, esmorzar popular (1 euro), amb els Trabucaires de Berga i Castellar del Riu i els capgrossos carlins de la Bauma dels Encantats donya Blanca i mossèn Torrebadella.
De 9 a 11, a la plaça de l’Església i a l’Ateneu d’Avià, inscripció (5 euros) i recollida de la documentació del I Simposi d’Història del Carlisme.
A les 11, a l’Ateneu d’Avià, lectura de les ponències, amb preguntes i debat.
Les ponències presentades són:
1. Ramon Arnabat. Visca el rei i la religió! El reialisme durant el Trienni Liberal (1820-1823).
2. Joan Xavier Quintana. Genealogia d’un alçament carlí a Catalunya: el cas de Francesc Costa a Sant Vicenç dels Horts.
3. Xavier Campillo Besses. Lluís Joy i Vidal. Biografia d’un capità de la milícia nacional (1790-1838).
4. Martí Picas. Les defenses carlines exteriors de Berga (1840).
5. Núria Sauch Cruz. Un retrat del general carlista Ramon Cabrera a partir de la premsa liberal (1840).
6. Montserrat Moli Frigola. Desamortització i carlisme. Les vendes de béns nacionals dels carlins a la província de Girona.
7. Josep Albert Planes. Advocats i levites. Una aproximació sociològica a l’elit del carlisme urgellenc (1860-1875).
8. Tura Clarà Vallès. Els mestres d’escola durant la darrera carlinada.
9. Rafael Pérez Cabanes. Galdós, una perspectiva del carlisme.
10- Robert Vallverdú. La desfeta del Terç de Nostra Senyora de Montserrat. Aproximació sociològica als seus components.
11. Ferran Sánchez-Agustí. El requetè contra Franco. El carloctavisme.
12. Jaume Campàs. “Restaurante el Siglo”. Una epopeia en la lluita antifranquista (1970-1977).
A les 15 hores, dinar per als que vulguin a l’Hotel Berga Park, de Berga.
A les 18 hores, breu ruta pel lloc on va ser detingut el Comte d’Espanya, a Avià.
A les 20 hores, presentació del llibre El carlisme ahir i avui, amb les ponències del I Simposi d’Història del Carlisme, a la sala d’actes de l’Hotel Berga Park, de Berga.
A les 21 hores, sopar de cloenda al restaurant de l’Hotel Berga Park.
NOTA: Els que vulguin acudir als àpats s’hauran de posar en contacte directament amb la direcció de l’Hotel Berga Park per tal de reservar lloc (a tot estirar una setmana abans): http://www.hotelbergapark.com/ca/
Preus: dinar, 15 euros; sopar, 25 euros; dormir, 40 euros / habitació doble / nit
Per a reserves a l’Hotel Berga Park o al restaurant: reserves@hotelbergapark.com o bé 93 821 66 66
Més informació: http://ceaviacarlisme.blogspot.com.es/
http://ceavia.blogspot.com.es/
Organitza: La Secció d’Història del Carlisme del Centre d’Estudis d’Àvia