887 CAMINADORS OMPLEN ELS CAMINS DEL POBLE D’AVIÀ


Avià ha acollit aquest diumenge, 6 de maig, la 24a edició de la caminada popular d’Avià amb una gran afluència de caminadors, en concret 887, provinents de diversos punts de Catalunya, que han sortit a les 8 del matí de la plaça de l’Ateneu d’Avià.
Els corriols i senders han estat els protagonistes del matí, en els quals, amb l’ajuda del club ciclista avianès Avià Cop de Pedal, s’han marcat dues rutes, una de més curta de 14,8km i una de més llarga de 17,8km que, segons els participants, ha estat una de les més boniques dels darrers anys.
Després de caminar durant set quilòmetres i haver trobat el primer avituallament, els participants han gaudit d’un bon esmorzar amb entrepans de botifarra i begudes fredes i calentes per recuperar forces i continuar ja fos la ruta curta o la més llarga, ja que aquest era el punt on se separaven els dos recorreguts. A partir de llavors, tots els participants han trobat dos avituallaments més on se’ls oferia beguda i taronges.
Malgrat al inestabilitat meteorològica de primera hora del matí, el temps ha respectat els caminadors, que han pogut acabar el recorregut sense mullar-se.
Els primers caminadors han tornat al punt de partida en menys de dues hores, i des de llavors i fins a dos quarts de dues de la tarda, hi ha hagut un degoteig constant de participants que han rebut com a obsequi per la seva participació un lot de iogurts artesanals fets al berguedà, a més d’un vermut per refer-se després de l’esforç.
L’organització, que ha comptat amb la inestimable ajuda d’un centenar de voluntaris així com també de l’ajuntament del municipi, s’ha mostrat molt satisfeta pel gran nombre de persones que s’han animat a fer la caminada i pel fet que no hi hagi hagut cap incidència durant el matí.
L’Ateneu d’Avià, entitat organitzadora de la Caminada Popular d’Avià, treballa ja en la preparació de la propera edició que coincidirà amb el 25è aniversari d’aquesta activitat.